Platwijers – Wijvenheide

Luswandeling van 10 km in het natuurreservaat Platwijers, Terdonk en Wijvenheide

Een tijdje geleden kochten we onze de wandelbox ‘De Wijers’, op een vijftal kilometer van onze deur liggen de natuurreservaten Platwijers, Terdonk en Wijvenheide. In de wandelbox zit ook een kaart van dit gebied. We starten aan de Paalsteen, vanaf hier is het een vierhonderdtal meter wandelen tot aan de bewegwijzerde routes. Wij volgen de rode wandeling, tegen de wijzers in. Het eerste deel van de wandeling loopt door het natuurreservaat Platwijers. We wandelen langs de vijvers’Grote Platwijer’ en ‘Kleine Platwijer’. Even later komen we aan bij de Witvenweg, deze steken we over en meteen wandelen we het bos terug in. We wandelen nu naar het natuurreservaat Terdonk. En al vrij snel naderen we het natuurreservaat Wijvenheide. Het natuurreservaat bestaat uit tientallen vijvers, de diversiteit van vogels is hier enorm! We spotten tientallen Aalscholvers, enkele reigers waaronder de grote zilverreiger en de blauwe reiger en een Roerdomp. Tijdens onze vorige wandelingen in dit natuurreservaat spotte we ook al een IJsvogel. Als je geluk hebt kan je de Visarend hier ook spotten. Langs de vijvers zijn ook enkele kijkhutten geïnstalleerd. Na een tijdje laten we de vijvers achter ons en wandelen via een grindweg terug naar het natuurreservaat Platwijers. Het laatste gedeelte is hierdoor iets minder interessant vanwege de lange rechte paden langs de akkers. Maar misschien zijn we in het begin van de wandeling wat teveel verwend. 🙂 Een aanrader voor degene die graag wandelen in combinatie met het spotten van watervogels.

Hier kan je de gps track downloaden.

5 thoughts on “Platwijers – Wijvenheide”

  1. Ziet er leuk uit, misschien moet ik ook wat meer onze lokale natuurdomeinen eens bezoeken, vooral gezien de huidige drukte.
    Momenteel nog geen enkel sneeuwvlokje gezien in Kortrijk, ik kijk dus heel erg uit naar de wintertrekking.
    Benieuwd wat dat zal geven.

    1. Deze keer hadden we ook pas voor de eerste keer geluk in Hasselt 🙂 inderdaad zou niet slecht zijn de lokale natuurdomeinen ook wat meer te bezoeken… Ik kijk al uit naar het weekend, hooelijk veel SNEEUW 🙂

  2. Vorig jaar logeerden wij in een leuke B&B in Limburg, de mooiste provincie van ons land. Je kan er heerlijk fietsen, maar ook wandelen. We deden enkele prachtige wandelroutes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s