Exped Compression Dry Bag

We hebben een hele tijd zitten zoeken naar de juiste compressie zak, hiervoor gebruikte we eerst een simpele ‘fold drybag’ maar het nadeel van deze zakken is dat ze niet gecomprimeerd blijven door de druk van een slaapzak. Dus na een tijdje is de ‘fold drybag’ gedecomprimeerd. Zo had deze enkel nog nut om de slaapzak waterdicht te houden.  Niet echt het gene wat we aan het zoeken waren. Na een tijdje zijn we dan bij de compressie zakken van Sea to Summit uit gekomen, de ‘eVent Compression Dry Sack’. Maar deze vonden we niet zo handig in het gebruik. Het is nog al een onhandig volume om kwijt te geraken in de rugzak. Bij het zoeken naar een nieuwe slaapmat kwam ik uit bij de compressie dry bag van Exped. Deze zijn verkrijgbaar in twee versies: de ‘compression dry bag’ en de ‘compression dry bag UL’. Wij kozen voor de ‘compression dry bag’ omdat deze ons gewoon beter leek. Ons leken de elastieken van de ultra light versie niet stevig genoeg om de zak gecomprimeerd te houden. En ook heeft deze versie geen ventiel. Er is ook een groot verschil in de materiaalkeuze de gewone versie is gemaakt van ’70 D Taffeta Nylon, PU coated, 10000 mm water column’ en de ultra light versie is gemaakt van ’15 D Ripstop Nylon, Silicone/PU coated, 1500 mm water column’. Dus toch wel behoorlijk steviger en een hoger waterkolom. We hebben dus uiteindelijk een uitstekende compressie zak gevonden. Wij gebruiken de 20 liter versie, deze is juist groot genoeg voor twee driesseizoen slaapzakken in te stoppen. Als je ze voor een vierseizoens slaapzak wilt gebruiken heb je een zak per slaapzak nodig. Wij gebruiken sinds kort ook een compressie zak voor onze kledij te comprimeren, zo verklein je het pak volume enorm.

Pluspunten:

  • stevig
  • hoge waterdichtheid
  • comprimeren gaat super vlot met het ventiel
  • ongeveer hetzelfde gewicht, als een bijgeleverde compressie stuff zak

Minpunten:

  • iets zwaarder dan de ultra light versie, maar veel steviger 120 gram tegenover 50 gram

Conclusie:

Zoek je een waterdichte compressie zak voor je slaapzak of ander materiaal. Dan kunnen wij deze zeker en vast aanraden. De zak voelt zeer stevig aan, heeft een hoog waterkolom en het ventiel is ook zeer handig tijdens het comprimeren. Ook blijft de zak mooi gecomprimeerd eens je het ventiel dicht duwt.

 

 

6 thoughts on “Exped Compression Dry Bag”

    1. Bij de Mounteqshop heb ik hem al besteld. Ze hebben een fysieke winkel moest je van Kortrijk zijn. Ze hebben ook een online winkel. Maar ik gok dat ze hem kunnen bestellen bij elke winkel die Exped verdelen. Dus de Kariboe zou ook mogelijk zijn moest je van Limburg of Vlaams Brabant zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s