Beinn Trilleachan

Aantal loopuren: 6h30
Fotomomenten: 1h
Afstanden: 11km
Hoogtemeters: 950m stijgen, 950m dalen

We parkeren de auto aan het einde van de weg nabij Loch Etive. Er is een kleine parking. Eerst volgen we een tijdje de rand van het bos. Er loopt een pad langs de omheining. Na een 2.5 kilometer beginnen we aan de steile klim door een rivier bedding. Na een klim van 300 meter begint het gelijkmatiger te stijgen. Nu zijn we op de bergrug Meall nan Gobhar. Als snel bereiken we de eerste top Trilleachan Slabs met een hoogte van 767m. Na de top volgt er een korte maar stevige afdaling van een 75-tal meter langs diepe afgronden. Dan volgt er een gelijkmatige klim naar de top van Beinn Trilleachan met een hoogte van 840m. Op de top van de Beinn Trilleachan ontmoeten we twee Schotten. Ze vertellen ons dat de klim via de bergrug Meall nan Gobhar naar de top makkelijker is dan de route die wij genomen hebben. We moeten een kilometer dezelfde weg terugnemen. Vanaf dan begint de steile afdaling naar Loch Etive. Hier moet je wel tredzeker zijn, er liggen namelijk veel losse rotsblokken. Zelfs de grote durven al eens verder te schuiven. Na een tweetal uur zijn we terug aan het meer. Nu is het nog maar 1.5 kilometer langs het meer wandelen terug tot aan de parking.

Hier kan je de gps track downloaden.

We slapen deze nacht in onze auto, kort bij Buachaille Etive Mòr. Dit is een fantastische plek om “long exposure” foto’s te maken. Volgende keer wandelen we zeker naar de top van deze munro.

 

 

4 thoughts on “Beinn Trilleachan”

    1. Inderdaad, normaal gezien was er ook een filmpje bij dat Charlotte had gemaakt. Maar de microSD is jammer genoeg gecrasht. Het weer hadden wij de eerste week zeker en vast niet van te klagen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s